Hvem er disse styremedlemmene?! – Neste mann ut, Geir Svendsrud

Navn:  Geir Svendsrud

Alder:  48

Sivilstatus:  Gift m/tre barn  Asgeir 16, Mary-Ann 16 og Sunniva Kristine 11.

Jobb:  Får lønn hos NAV.  Fremtiden kjenner ingen.

Hvem er du:

Jeg er en gutt på 48 år.  Gutt fordi jeg nekter å bli helt voksen.  Man har det mye kjekkere med ett ungdommelig sinn.  Har bakgrunn fra forsvaret og har tilbrakt store deler av voksenlivet i grønne klær.  Sluttet i forsvaret da de truet med å sette meg på ett kontor.  De fleste som kjenner meg vet at jeg hadde forvitret om jeg hadde valgt den veien videre.

Har vært nestleder i Roughnecks i forrige periode.

Gift med Gry som jeg tror veldig mange vet hvem er.  Sammen har vi ansvaret for tre barn som egentlig er bare mine, men ikke si det til noen 😉 Felles har vi ingen.  Gry og jeg giftet oss i Las Vegas for 6 år siden.  Ting har gått seg bra til og vi er vel det som karakteriseres som en lykkelig familie.

Jeg elsker ishockey og bruker så mye tid som mulig på å bli bedre i det.  Er trener på Hockeyskolen for ungdom og stortrives med det.  Det er noe i dette med tilfredsstillelsen man får når man ser ungdommen stråle når mestringen kommer.  I tillegg er jeg selvutnevnt trener for Roughnecks HockeyTeam og like å tro at jeg hadde en påvirkning i opprettelsen av den delen av Roughnecks.

Utenom det går tiden med til å følge opp mine egne unger som alle er i hockeymiljøet på forskjellige nivåer.  Gry er trener på Superlaget til oilers så vi kan med rette kalle oss en skikkelig hockeyfamilie.

Når det ikke er hockeysesong så dømmer jeg amerikansk fotball på elitenivå.  Fikk Stavanger kommunes idrettsstipend i 2012 for den jobben.  Har dømt amerikansk fotball i over 10 år både innenlands og utenlands.

Hvor lenge har du fulgt Oilers:

Har fulgt Oilers tett siden 2007. Da flyttet jeg nemlig tilbake til Stavanger etter å frosset ræva av meg på Garnisonen i Porsanger siden 1999.

Hva betyr Oilers for deg:

Oilers for meg betyr glede, sorg, fortvilelse, lykke, familie, venner, fiender, nervøsitet, adrenalin, ødelagt stemme, forventning, skriking, gråt, smerte….. legg på så mange følelser du vil, Oilers bringer det meste.

Hvem er din favoritt spiller, nå og gjennom tidene:

Min favorittspiller er uten tvil #71 Peter Lorentzen. (Pete)  Han har jeg hatt ett godt øye til som spiller siden han var på landslaget.  Han er en meget viktig brikke i oilerssystemet og går litt under radaren på de fleste, men jobben han gjør er formidabel.  Har god kontakt med han også og syns han er en fantastisk person.

Hva er din beste Oilers opplevelse:

Uten tvil seriemesterskapet på Jordal i 2016. Å stå der inne i erkerivalens høyborg å pisse på dem var bare deilig. Når det er sagt så har jeg alikevel massevis av gode venner blandt supporterne til isdanserne så måten å utrykke meg på er mest pga følelsen mens vi spiller.  Før og etterpå er vi jo venner

Oilers har tatt «the double» 3 år på rad. Hvor mange flere kommer det før seiersrekken blir brutt??:

Oi…. Den var tøff.  Jeg vet jo innerst inne at det kommer til å skje og den objektive Geir mener det vil være bra for Norsk hockey. Roughnecksgeir håper det aldri skjer, men skal man være ærlig så har jeg en snikende følelse av at vi ikke tar «the double» neste sesong.  Hvorfor tenker jeg det?

Oilers velger i år å satse på mye ungt blod.  Personlig tror jeg det er 3-5 år for tidlig.  Dog gjør det ingenting slik jeg ser det for hockeyens del. Det vil være positivt for Norsk hockey generellt og samtidig tror jeg Stavangerpublikummet har godt av å få seg en liten vekker.  Hvis vi stikker fingeren i jorda så tror jeg de fleste kan skrive under på at vi er blitt bortskjemte. På den andre siden mener jeg det er bra for talentene som skarrer på erren og andre vi har utviklet i elitesystemet at de får prøve seg i GET med svart drakt.  Det vil på sikt øke kvaliteten på klubben og det er ingen dårlig greie.

Til syvende og sist handler dette om tillit til det sportslige apparatet til Oilers og det har jeg til krampa tar meg.

In Higson and Gulbrandsen we trust!

Hvis du ikke skulle fulgt med på hockey, hvilken idrett hadde du da fulgt: 

Når det ikke er hockey så følger jeg amerikansk fotball i Norge, NCAA og NFL.  Mine favorittlag i united bløff er Atlanta Falcons (NFL), (Ja, jeg vil meg selv så vondt.) og Georgia Bulldogs (NCAA)

I Norge har jeg offisiellt ikke noe spesiellt lag jeg følger pga mitt dommervirke.  Må alikevel få nevne at jeg ble historisk for ett par år siden da jeg fikk dømme den aller første offisielle damekampen i Norge som hovedddommer.  Jeg har derfor ett spesiellt øye til hele den ligaen.

Hvem er du dersom du kunne vært en hvilken som helst annen kjent person og hvorfor:

Jeg er den jeg er og mener at folk som har blitt kjendiser for å gjøre noe bra har jobbet livet av seg for å komme der de er i dag.  Jobben de har lagt ned i det å komme dit de er har formet dem og gjort dem til de personene de er og jeg tror ikke jeg kunne ha gjort en bedre jobb selv om jeg plutselig skulle blitt dem.  All ære til dem men jeg lager min egen sti her i livet så får vi se om det er nok ved livets høst da man kan reflektere over livet man har levd.

Favorittmat:

Mine egne burgere. Laget fra scratch.  Baker til og med burgerbrødene selv.  Med god hjelp fra Hank von Helvete.  Han har skrevet min favorittbok om burgere.

Hvilket ord/ordtak bruker du mest:

Pang!  Hver gang en oilersspiller er i skuddposisjon.  God natt, hver gang en takling sitter så det knaker.

Hva ville du endret ved deg selv:

Skulle kanskje ønske jeg hadde litt mer empati med andre mennesker.  Det er synd på alle de andre supporterne i Norge.

Drømmebilen:  Audi S8

Favoritt ferien:  USA på langs på Harley sammen med noen gode kompiser. Da den sørlige delen.