Lederen tar ordet

Jeg har nå vært leder for Roughnecks siden mai 2016 og det er utvilsomt noe jeg synes har vært en utrolig kjekk oppgave. Det er og har vært flere kjekke folk i styret som har vært med å gjort denne jobben både interessant og utfordrende. Vårt formål er selvfølgelig alltid å finne måter å gjøre Roughnecks bedre og mer synlige på. Noe jeg føler vi har lyktes ganske så godt med i de snaue 3 årene jeg har jobbet med dette. For å bli mer synlige så har vi fått på plass Roughnecks klær, Roughnecks powerbank, endel nye flagg, Foliering av trappene på Roughnecks feltet og dekor av inngangspartiet til Roughnecks feltet. Vi har også i denne perioden stilt opp på stands på kjøpesentre, på NATO`s årlige «meet & greet» event og på fadderfestivalen på UiS. Roughnecks har ha flere sosiale arrangementer i form avv BBQ, Tour des Fjords eventer, Roughnecks dag, skøytedag for junior medlemmer, osv. Vi har også fått stablet på beina ett eget Roughnecks Hockey Team som pr dags dato har over 50 medlemmer. Hockey teamet har deltatt i Oilers sin årlige Sponsor Hockey League to ganger tidligere og stiller i år for tredje gang her. Utover dette har laget spilt diverse treningskamper og deltatt i senior cup i Stavanger og Idda cup i Kristiansand. Dette er startet opp som en sosial samlingsplass for Roughnecks medlemmer over 18 år som ønsker å spille hockey sammen. Nivået på spillerne varierer fra nybegynnere til relativt gode senior spillere.

Så hva er status for Roughnecks pr dags dato? Siden jeg startet i 2016 så har vi økt medlemstallet til supporterklubben ganske så godt. Toppen var nok i mai 2018 da vi talte snaut 360 medlemmer, men dette tallet har gått litt ned denne sesongen. Kan være vi ikke har vært flinke nok til å gjøre det enkelt nok for medlemmer å fornye sitt medlemskap. Eller kanskje vi ikke har vært flinke nok til å få frem hvorfor en skal betale de 250,-/125,- kronene i medlemskap. Så her ligger det nok en utfordring for å fortsette en økning i antall medlemmer, enten det er aktive medlemmer eller støtte-medlemmer. Som medlem av supporterklubben så får jo alle medlemmene tilgang til flere gode medlemsfordeler. Vi har fått på plass avtaler med mange firmaer som gir gode rabatter til våre medlemmer. Siste avtalen vi fikk på plass nå nylig er en særs god rabatt avtale hos Onkel Utleie. Så medlemskaps avgiften vil kunne lønne seg svært fort. En trenger f.eks. ikke kjøpe for så altfor mye i Oilers-shoppen før en har tjent inn igjen de 250,-/125,- kronene det koster å bli medlem. Selv har jeg nok tjent inn familiens medlemskaps-avgifter hvert år ved å benytte meg av rabattavtaler som er linket mot Roughnecks. Roughnecks sine inntekter skal selvfølgelig brukes på supporterklubbens medlemmer og drift av supporterklubben. I løpet av min tid som leder har vi investert i logo på Roughnecks feltet, dekor av inngangsparti, nye bannere (Roughnecks og Jr.Roughnecks) flere nye flagg, sponsing av drakter til Roughnecks Hockey Team og nå sist sponsing på bortekamp turen til Sarpsborg. Vi har også delt ut gratis pølser under Oilers kick-off og under Tour des Fjords arrangement. Vi har årlig arrangert både juletrefest og julebord arrangement som har vært utrolig kjekke og vellykkede. Så jeg vil jo da kunne si at vi i Roughnecks styret har jobbet godt og fått gitt tilbake en hel del til våre medlemmer. Men nå er min holdning slik at en aldri kan bli god nok og det er viktig å jobbe på for å bli bedre i det en driver med. Så her må Roughnecks styret ikke hvile på sine laubær men jobbe på for stadig å bli større og bedre.

Så hvor går da veien videre? Vel, det er da ikke så kjekt at jeg allerede nå varsler at jeg vil trekke meg fra Roughnecks som leder. Dette er ikke noe jeg gjør fordi jeg er «mett» og ikke vil mer. Jeg er utrolig glad i Roughnecks og Oilers, så er det sagt først som sist. For de som kjenner meg så vet de at jeg sliter med endel helse utfordringer. Jeg er kronisk syk og helsen har den siste tiden forverret seg ganske så mye. De verste plagene min for tiden er en rygg som svikter, utslitte knær og en stadig forverrende nakke prolaps som alt legger seg på toppen av kronisk sykdom. Å starte dagene med smertestillende og bare fylle på videre utover dagen er en hverdag jeg nå kjenner ganske så godt etterhvert. Men jeg har også endel personlige grunner som gjør at jeg har falt ned på en beslutning om å trekke meg som Roughnecks leder. Jeg ser at kapasiteten min til å gjøre denne jobben på en slik måte jeg mener er riktig overfor supporterklubbens medlemmer ikke strekker til. Supporterklubben trenger en leder med masse pågangsmot, stor kapasitet og en som liker litt hårete utfordringer. En leder som ønsker å løfte supporterklubben til nye høyder. Jeg sier ikke med dette at jeg aldri mer skal gjøre en jobb for Roughnecks i form av å være endel av styret eller andre verv, men jeg trenger nå en pause for å bruke litt på egen helse og andre ting som er viktigere enn supporterklubben. Dette betyr at jeg nå trekker meg litt tilbake og lar andre ta seg av tromme/forsanger jobb på hjemmekamper og andre praktiske oppgaver Roughnecks har på kamper og andre arrangementer. I tiden frem mot årsmøte i mai 2019 vil jeg ta det administrative ansvaret jeg har som leder for Roughnecks og legge ting best mulig tilrette for min arvtaker. Jeg vil selvfølgelig stille på Oilers kamper videre for jeg er en Oilers frelst sjel og en stor supporter av laget. Oilers og kanskje Roughnecks mest er min familie nummer 2. Her har jeg fått venner for livet og jeg vil nok alltid være endel av Roughnecks på en eller annen måte. Jeg håper valgkomiteen vil finne en dyktig leder som kan løfte Roughnecks til enda nye høyder og gjøre oss til Norges desidert beste supporterklubb. Så nå håper jeg at vi i styret har laget ett godt fundament som en ny leder og ett nytt styre kan bygge videre på.

Øyvind Midtbø

2 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.