Nytt for sesongen 2016/17 var etableringen avRoughnecks Hoyckey Team's første trening i DNB Arena Roughnecks sitt eget hockey lag. Flere av supporterklubbens medlemmer har i lengre tid hatt ønske om ett eget hockey lag. Nå er laget en realitet. Det hele startet med en forespørsel om supporterklubben kunne få være med som deltagere i Oilers sin sponsor hockey turnering. Når beskjeden om at Roughnecks selvfølgelig skulle få delta her var veien kort til etablering av ett eget lag. Geir Svendsrud tok ansvar og inviterte medlemmer til å bli med på laget og i slutten av november 2016 så en konturene av det som skulle bli laget. I starten ble det enkle istreninger under publikumsskøytingen i Stavanger Ishall for å bli bedre til å gå på skøyter. For noen av deltagerne var nok dette en nødvendighet mens for andre var nok dette mer en sosial greie, da det å gå på skøyter var en lek. Etter hvert ble det turer i ishallen når det var puck & kølle tider på isen og til slutt egne treningstider i DNB Arena. Da det ble forespurt om treningstider i DNB Arena var det bare positivitet å møte hos arenasjef Petter Nystrøm. Det skulle selvfølgelig være muligheter for å finne ledig istid til Roughnecks slik at laget skulle få trene. Dermed ble det flere økter på tidlige lørdager og søndager i månedene som kom for at laget skulle bli best mulig før SHL turneringen i slutten av mars 2017.

Drakter og sponsorer

Roughnecks leder Øyvind Midtbø startet tidlig prosessen med å få på plass drakter til laget. Det ble turer til Melings AS, Intersport og andre lokale leverandører av hockeyutstyr for å sjekke mulighetene for å få produsert drakter. Etter mye frem og tilbake ble det opprettet kontakt med Owayo Custom Sports i Tyskland. Her fikk en profesjonell hjelp til design av drakter og valg av størrelser. Men arbeidet stoppet selvfølgelig ikke her. Det ble raskt oppdaget at egendesignede drakter koster endel og hvordan skulle dette finansieres? For en supporterklubb som ikke har store inntektskilder ble det raskt innsett at sponsorer til draktene var en absolutt nødvendighet. Så nå startet jakten på sponsorer. Tore Christiansen og SFF har alltid vært en sterk støttespiller for Roughnecks og det var naturlig å ta kontakt med ham. Her kom svaret kjapt. Selvfølgelig kan SFF være med å sponse draktene. Så med nær en tredjedel av draktsettets kostnad i boks fortsatte jakten på sponsorer. Med på laget fikk en også Relyon Service og Pizzabakeren Madlaveien. Logoer fra sponsorer ble hentet inn og plassert på drakt designet. Etter hvert kom også Owayo Custom Sports med som sponsor og dermed var både finansiering og design av draktene på plass. Alt tydet på at Roughnecks skulle få draktene klare til SHL turneringen når bestillingen ble sendt i slutten av januar.

Roughnecks draktenOwayo Custom Sports, med Ian Helmrath som Roughnecks sin kontaktperson, overrasket stort etter bestillingen ble gjort. På rekordfart var alle draktene produsert og shippet fra Tyskland. En fantastisk service fra ett stort internasjonalt firma. Dermed ble det reneste julaften stemning når laget samlet seg for litRoughnecks drakter og strømper er ankommet og det snart tid for utdeling til lagett puck & kølle trening i Stavanger Ishall og fikk utlevert drakter og hockeystrømper. I tillegg til å få produsert drakter til alle på laget ble det også produsert en drakt til hver av sponsorene med navn og nummer på ryggen. Å få produsert en Roughnecks drakt til Tore Christiansen med påtrykt TORE og nummer 1 på ryggen var viktig. Dette ble Roughnecks sin måte å si at han betyr mye for supporterklubben og han er nummer 1. Det ble også produsert en drakt til Pizzabakeren med påtrykt PB MADLA og nummer 10. Tor Inge Hagen fra Relyon Service er med som spiller på Roughnecks laget og har selvfølgelig også sin egen drakt.

Trening og treningskamper

Etter oppstarten ble det raskt en gruppe på ca 25 stk som var med på laget. Det ble både treninger på is i DNB arena, samlinger på skyterampen for å trene på skuddteknikk og samlinger på de åpne «puck & kølle» istidene i Stavanger Ishall. For ett lag å bare drive med trening uten å få satt dette ut i praksis med kamper er ikke bra. Geir, som styrte lagets treninger, fikk satt opp treningskamper mot HSV (Hockey skolen for voksne) og HSU (Hockey skolen for ungdom). Dette var nok viktig av flere grunner. Det at laget skal ut å spille kamp sammen gjør det mye kjekkere å være med enn at en bare skal trene uten motstandere. Det skaper mer samhold i laget når en spiller kamper og selvfølgelig viser det hva laget kan og ikke kan.RHT er klare for sin første kamp. Motstander - HSV 1 Torsdag 26.januar var det klart for Roughnecks Hockey Team sin første treningskamp i Sørmarka Arena. Motstander var HSV 1. Nå skulle laget få teste ut hva de kunne mot en motstander i kamp. Det var nok en del som var spent på hva laget var gode for. Ville de bli totalt overkjørt eller skulle det bli en jevn affære? Kampen endte med 9-1 seier til RHT og laget var i ekstase etter kampen. Nå var det bare å restituere og gjøre seg klar for ny kamp mot HSU 2 dager senere. I DNB Arena lørdag 28.januar var det klart for treningskampen mot HSU. På HSU laget var det nok mange ungdommer som ønsket å sette på plass Roughnecks gjengen. Å få spille kamp mot en gjeng voksne damer og gubber som knapt har fungert som ett lag i to tre måneder burde jo kunne gå greit. HSU laget hadde jo tross alt spilt sammen lengre enn dette og burde være mye sprekere enn disse «gamlingene». Det ble en jevnere kamp enn den mot HSU, men til slutt var det Roughnecks laget som vant 5-3. Stemningen i laget var nå veldig god og en så frem mot en kjekk SHL turnering. Det ble nå tenkt på om laget faktisk var så godt at en kunne vinne turneringen som snart stod for døren. Roughnecks leder og sjølutnevnt lagleder måtte presisere at deltagelsen i turneringen var for å ha det gøy og for å sosialisere seg med sponsorene til Oilers.

Sponsor Hockey League

Lørdag 25. mars var det klart for den store SHTrangt om plassen i garderoben, men topp stemning.L turneringen. Her skulle det spilles kamper fra tidlig morgen til seine kvelden. Det hele skulle avsluttes med en felles middag, premieutdelinger og en god fest. Med 30 påmeldte lag og over 420 deltagere, så skulle det vise seg å bli trangt om garderobeplass i DNB Arena. Men Roughnecks laget med sine 21 påmeldte deltagere fikk tildelt en av de mindre garderobene og slapp å dele denne med andre. Kl.07:00 samlet laget seg i garderoben for å gjøre seg klare for en lang dag med masse hockey og moro. Roughnecks hadde havnet i pulje 4 sammen med Jadarhus, Global Eagle og Midbøe. Første kampen var allerede kl. 08:18 i Stavanger Ishall og det var Jadarhus som var motstander. God stemning og litt galskap under SHL turneringenNå skulle laget ut å ha det gøy og aller helst vinne kampen. Men det viste seg raskt at Jadarhus nok var av ett litt annet kaliber. De var rett å slett mye bedre enn supporterklubbens lag. Det hele ble ganske enveiskjørt og RHT gikk på sitt første tap. Lagleder og materialforvalter/hydrerings ansvarlig, iført sine oransje anleggshjelmer med blålys på, måtte bare konstantere at det var nok festen og ikke turneringen Roughnecks skulle vinne. Det ble en kort pause før neste kamp skulle spilles. Nå var det Global Materialforvalter og hydreringsansvarlig Kjetil Erikstad var på plass med riktig verneutstyr. Hjelm er viktigEagle som var motstander. Her ble alt snudd på hodet og det var RHT laget som kunne seile inn til en komfortabel seier. Stemningen i laget steg mange hakk etter denne kampen. Men nå skulle det være en lengre pause før siste puljespill kamp.Lunsjen var både kjærkommen og god under SHL turneringen Så da bar det inn i garderoben for å få av seg utstyr og finne frem til frokost buffeten. Sultne kropper fikk i seg mat, snakket om kampene som var spilt og sett litt på andre lag som deltok. I gangene i garderobeområdet ble det tid til å snakke med alle de andre deltagerne. Stemningen var utrolig god og det hele utartet seg til en kjempefin dag. Etter en lengre pause var det kl.13:30 igjen tid for kamp. Denne gangen skulle det være Midbøe som motstander. Allerede før kampen hadde en skjønt at dette nok ville bli en tøff kamp som nok ville ende med tap. Midbøe var rett å slett ett veldig godt lag. På kanten til at de kanskje burde stilt opp i nivå 1 istedenfor nivå 2. Midbøe tok raskt tak i kampen og seilet i fra. Så her ble det nok ett tap for RHT. Midbøe gikk ut som vinner av puljen og RHT på en tredjeplass. Så dermed var RHT ute av turneringen, men da kunne man starte på festen. Det ble tid for lunsj, masse sosialisering, middag med premieutdelinger etterfulgt av en fest. Men alle var enige om at dette hadde vært en utrolig kjekk dag og dette var noe alle hadde lyst å bli med på igjen.

RHT er kommet for å bli

Etter SHL turneringen har det blitt litt mindre trening, men nå ser laget fremover. Lysten på å spille hockey sammen og å ha det kjekt sammen utenom å se på Oilers kamper er stor. Som en avslutning på denne sesongen stilte RHT opp i en siste treningskamp i Stavanger Ishall. Det var Möller Bil som hadde ytret ønske om å få spille mot Roughnecks. Dette var det nok ingen i laget som ønsket å si nei til, så tirsdag 25.april var det igjen tid for kamp. Denne gangen fant RHT sin sjølutnevnte lagleder ut at han ville trosse nakke/rygg/kne plager for å få prøve seg på isen. Med lånt hockey utstyr var han også klar for kamp. Noen av de som ikke hadde hatt anledning til å spille under SHL kom nå inn på laget mens det var andre som måtte melde forfall. Det var ca 16 stk som stilte til kamp denne kvelden. Det ble en ganske jevn affære med to lag som var like gode, eller dårlige, alt etter øye som ser. Uansett så ble det en utrolig kjekk avslutning på årets hockey sesong. Kampen ble vunnet 7-5 og det var flere som tegnet seg på scoringslisten. To som virkelig jublet over målene sine var Anders Bratteli og Erik Tytlandsvik. Kjetil Pettersen fikk også satt en puck denne kvelden, men den store målscoreren var nok Kenneth Kristoffersen med sine 3 mål. Nå håper laget på å få faste treningstider i DNB Arena for den kommende sesongen og at det kanskje kommer enda flere Roughnecks medlemmer til laget. Dette skal være ett tilbud til alle medlemmer i supportklubben som har ett ønske om å spille ishockey. Så for de som har lyst å bli med på dette den kommende sesongen, så er det bare å ta kontakt med medlemmer i Roughnecks styret.

En fantastisk gjen som var klar for SHL turneringen

Roughnecks Hockey Team

2 replies
  • Øyvind Midtbø
   Øyvind Midtbø says:

   Hei der 🙂
   Selvfølgelig er det mulig å få bli med på laget.
   Nå har vi nok tatt sommerferie men starter opp igjen til høsten og da er du velkommen til å bli med.

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.