Roughnecks tur til Sarpsborg

2019 startet på best mulig måte for Roughnecks. Lørdag 5.januar var det bortekamp for Oilers i Sarpsborg og tid for laget å gå opp mot Tommy Kristiansen og Co. Roughnecks jobbet i lang tid i forkant for å samle troppene til en bortekamp tur denne helgen. Å hvilken tur det skulle vise seg å bli. De siste årene har det vist seg vanskelig å få fansen til å mobilisere til bortekamp turer og Roughnecks styret bestemte seg derfor tidlig for å sponse deler av turen. Lavere pris for de reisende for å få flere medlemmer til å dra på tur ble en braksuksess.

Totalt ble det 72 reisende fra Stavanger og behov for to busser til turen. Dermed kunne vi dele de reisende opp i to grupper. En buss for de som ønsket en rolig busstur med mulighet for søvn og hvile, pluss en buss for de som ønsket litt mer liv og røre underveis.

Avreise fra DNB Arena ble satt til kl.02:00 natt til lørdag 5. januar. Videre ble det plukket opp reisende fra Sandnes rutebilstasjon og Ålgård. Selv var jeg en av de reisende som entret bussen på Ålgård, så jeg kan ikke si så mye om hvordan reisen var fra starten av. Men stemningen på bussen var upåklagelig da jeg endelig kunne stige ombord like etter klokken halv 3 på natten. Her ble jeg møtt av over 40 festklare supportere. Så bar det mot Sandefjord hvor vi skulle ta båten over til Strömstad. «Harry-handel» er jo noe som hører med når vi skal på tur til bortekamper. Ihvertfall når det er snakk om turer til Østfold. Selvfølgelig ble det noen stopp underveis slik at sjåførene, Einar #1 og Einar #2, fikk lagt inn sine nødvendige hviletider og mulighet for lufteturer for de som hadde behov for det. Ankomst Sandefjord var like før klokken 09 lørdags morgen og båten tok oss mot Sverige klokken 10. Ombord på båten ble det mulighet for frokost og tax-free handel. Stemningen blant alle reisende var fantastisk.

Vel framme i Strömstad fordelte de 72 reisende sjelene seg på de to bussene. En buss reiste nå raskeste vei mot hotellet i Sarpsborg mens den andre bussen tok en svipp tur innom Nordby senteret for mer svenskehandel.

Kampstart på lørdagen var klokken 16 og vi reiste samlet med de to bussene opp til Sparta Amfi.

Nå skulle vi virkelig sette farge på arenaen og kampen. I tillegg til de 72 tilreisende fra Stavanger kom flere Oilers supportere som av forskjellige grunner oppholder seg på «feil» side av fjellet.

Vi ble tatt imot av en smilende Øivind Eriksen fra Sparta som ønsket oss velkommen og hadde gjort klar alt av billetter. I tillegg ble vi møtt av mange gode venner blant Sparta fansen.

Men nå var det kamp-tid og vi fant fram flagg, bannere og tromme.

Nå skulle vi heie frem gutta til en sterk borteseier i «smurfe-land». Det ble godt trøkk fra fansen på tribunen og kampen ble akkurat så tett, tøff og jevn som vi hadde forventet. 16 minutter ut i første periode fikk Lagacé satt pucken bak Lillegrend som voktet buret for Sparta. 1-0 skulle stå seg lenge i den tette kampen, men ett og ett halvt minutt før slutt fikk Søberg satt puck nummer to bak Lillegrend. 2-0 seier og en fantastisk stemning på tribunen. At Oilers spillerne satte pris på støtten fra tribunen er det liten tvil om. Søbergs uttalelse i til Rogalands Avis sier det meste –

«Søberg gir mye av æren til de over 70 tilreisende fra Roughnecks etter årets første seier i ordinær tid.

– Det var utrolig kult at så mange tok turen til Sarpsborg for å se oss spille i dag. De lagde et enormt liv på tribunen, og det var nesten som å spille på hjemmebane for oss. Det var sjukt moro, skryter målscoreren.»

Nå når kampen over og var tid for å treffe gode

venner fra Sarpsborg til en felles supporter fest på Olsens Pub/Dickens. Plassen var «booket» på forhånd av Blue Warriors og vi hadde fått på plass en god pris på mat til Roughnecks medlemmene. Pizza buffét er jo aldri feil på en slik tur. Litt utpå kvelden stakk Tommy Kristiansen hodet inn på Olsens Pub. Det var en glisende Tommy som kom og den første kommentaren fra han var; «Dette er jo akkurat som å komme inn på Beverly jo».

Noen av Roughnecks sine reisende supportere tok seiersfesten videre utover lørdags kvelden på Olsens pub sammen med Tommy og flere supportere fra Blue Warriors og Ultras 1928, mens andre dro til hotellet og hadde seiersfesten der. Jeg var en av de som ble værende på Olsens pub og vi hadde en upåklagelig kveld.

Men en slik tur slutter jo ikke med fest etter kamp. En skal også komme seg hjem igjen. Tradisjon tro så blir det jo alltid lotteri på hjemturen.

Denne gangen hadde vi fått med oss noen signerte effekter fra materialforvalter Bent (som alltid), diverse Oilers effekter fra Nagel, gavekort fra Pizzabakeren Madla og fra Sande Gård og selvfølgelig egne Roughnecks effekter. Det ble også avholdt Quiz på begge bussene som selvfølgelig Quiz-master Losvik hadde laget på forhånd. Så det ble så absolutt ingen kjedelig hjemtur. Timene det tar med kjøring forsvant mye fortere enn forventet. Men det er jo alltid slik når en er i godt selskap. For min del så ble dette en fantastisk tur der jeg ble kjent med mange nye Oilers fans. En uforglemmelig tur som jeg håper kan være starten på en ny bortekamp tur kultur. Roughnecks på tur er og blir utrolig gøy og noe alle bør oppleve.

Roughnecks på tur

1 svar
  1. Frode Bråtveit
    Frode Bråtveit says:

    Utrolig fantastisk og billig tur. Kjekt hele veien. Godt planlagt og timet. Aldri kjedelig, pluss mye glade supporterer. Takk for turen Roughnecks 😊😊

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.